Kosten

Verzekering en betaling

 

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten.
Dit houdt in dat u conform het DBC tarief, zelf de nota ontvangt en deze ook zelf moet betalen. De hoogte van het DBC bedrag is gelijk aan het maximale NZA tarief.

Omdat ik volgens het DBC systeem declareer kunt u uw rekening wel gewoon bij uw zorgverzekeraar indienen, afhankelijk van hoe u verzekerd bent ontvangt u altijd minimaal 75 % ( bij een naturapolis) tot 100% (bij een restitutiepolis) van het totaal bedrag terug. Het is aan te raden om voordat u bij mij in behandeling gaat bij uw zorgverzekeraar na te vragen welk percentage u vergoed krijgt, zodat u later niet voor financiële verrassingen komt te staan .
Als voorbeeld: als u 75% vergoed krijgt moet u uitgaan van 25 euro bijbetaling per consult. Indien u dit wenst, ontvangt u voor deze betaling maandelijks een nota. Het bedrag dat u in de tijd reeds heeft voldaan, kunt u dn bij betaling van de eindnota aftrekken.

Mocht u de nota geheel zelf willen betalen, dan is het niet nodig om de nota naar uw verzekeraar door te sturen. U betaalt ook dan zoals boven beschreven.

Voor no-show in geval van ziekte wordt geen  no-show tarief berekend, in andere gevallen (afmelden binnen 24 uur van de afspraak of niet verschijnen) wordt een bedrag van 80 euro in rekening gebracht.

 

Bankno.  NL57ABNA0459066293 t.n.v. HJGM van Megen te Amersfoort